Büyük Yürüyüş Bursa'da

Büyük Yürüyüş Bursa

"Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında, Gelibolu Yarımadası`ndan aldıkları toprak ile Türk bayrağını Ankara`ya götüren 10 engelli, Bursa'ya ulaştı.

Büyük Yürüyüşü gerçekleştiren 10 kişiyi Bursa Kent Meydanında Bursa Dernekler İl Müdürü Osman Dikmen, Bursa’da bulunan Engelli Dernekleri, çok sayıda vatandaş ile öğrenciler karşıladı. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal, Kent Meydanı`ndaki törende yaptığı konuşmada, ülkenin ön sözünün yazıldığı topraklardan, tüm Türkiye`yi 2015`teki Çanakkale Savaşları`nın 100. yılını kutlamak üzere kente davet etmenin ve ilk fişeği ateşlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Batdal, 57. Alay Şehitliği`nden aldıkları toprağı ve Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu`na emanet edeceklerini belirterek, "Bu kardeşliğin, milli beraberliğin, tek bayrak altında 72 milletin, barış içinde yaşadığının dünyaya ciddi bir mesajı olacaktır" dedi.

 

Yürüyüş Ekibi İnegöl’e ulaştı.

 

Büyük Yürüyüşü gerçekleştiren engelliler Bursa Ulu Camii’de kıldıkları namazın ardından yola çıkarak İnegöl’e ulaştılar.

Bursa Ulu Camii’de Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın kıldırdığı sabah namazının ardından Çanakkale Şehitlerinin ruhları için Ulu Camii avlusunda Bursa Dernekler İl Müdürü Osman Dikmen ve Çanakkale Dernekler İl Müdürü Resul Karakurt eşliğinde vatandaşlara buğday çorbası ikramında bulunan “Büyük Yürüyüş” ekibi İnegöl’e doğru hareket etti. İnegöl girişinde coşkulu bir kalabalık ile karşılanan “Büyük Yürüyüş” ekibi için İnegöl Belediye’si önünde bir tören düzenlendi. Belediye önündeki törende konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal ;”her karış toprağında şehit kanı bulunan, ülkenin 1915 yılında ön sözünün yazıldığı Çanakkale`de böyle bir projeyi gerçekleştirmekten son derece onurlu ve gururlu olduklarını söyledi”.